Radio Station update

Here we can discuss radio stations which we are listening to.
Jazzfan
Posts: 27
Joined: 06 Mar 2019, 20:31

Radio Station update

Post by Jazzfan » 06 Apr 2019, 00:31

To whatever kind soul is responsible for updating the station file:
At this writing, Smooth Jazz Tampa Bay is apparently now only available at http://ams-2.1radio.mk/1radio_smoothjazz_128
Thank you.

User avatar
Fonzy
Posts: 480
Joined: 21 Oct 2013, 22:43
Location: Belgium

Re: Radio Station update

Post by Fonzy » 06 Apr 2019, 01:59

I did update the station (You could do it yourself also :-) )
now just waiting for approver (call my friend Mirz if it takes a long time)


User avatar
Fonzy
Posts: 480
Joined: 21 Oct 2013, 22:43
Location: Belgium

Re: Radio Station update

Post by Fonzy » 13 Jul 2020, 00:23

About nowyswiat, I am sure it exist already, the other one I have to check.
Why cant you add ( or edit existing) stations ?...., you have to register yourself on the stations website first, that is not the same as registering here on the forum ( you may use the same name and pasword as here, but you must register first, then you can edit or put to delete or create new stations.
Please, first check if station you want to create not already exist...., do not create duplicates.... if something is wrong with existing station, then EDIT THAT STATION, and do not create a duplicate.
After whatever you do, the creation, or change has to be approved by some user autorised for that.
For mazurske radijo, I did check, and no such station exist, so you may create it.
If you do not succeed , tel me and I will help you :-)
One more advise: do use http streams where possible, to keep the radiolist compatible for users with older pc or older Operating Systems, because radiosure itself cannot handle https streams . On latest windows systems the internet software seems to convert https connections to http for the radio software, else the radio could not connect to https servers

User avatar
Fonzy
Posts: 480
Joined: 21 Oct 2013, 22:43
Location: Belgium

Re: Radio Station update

Post by Fonzy » 13 Jul 2020, 12:47

Hi, I noticed that Mirz read this post, and added the station 1 of your message here.
I also approved it now. If something on the station is not correct, do edit it, or report it here, thanks

Robert
Posts: 5
Joined: 12 Jul 2020, 23:35

Re: Radio Station update

Post by Robert » 13 Jul 2020, 16:59

I can't register on page... maybe it is "no secure adress" ;( problem? But it is the same like on the forum where I can do that. Thanks for add Mazurske, I see this on the page list but... I'm not see in software on PC (RadioSure-2.2.1046), the same "nowyswiat" is not in searching at RadioSure PC soft!

User avatar
Fonzy
Posts: 480
Joined: 21 Oct 2013, 22:43
Location: Belgium

Re: Radio Station update

Post by Fonzy » 13 Jul 2020, 17:50

It is a little bit tricky, for registering on stations site, wether you have to try to add new, or try to edit a station, then you go to the registration page, however, there is a shortcut to registering stations-site :
www.radiosure.com/wp-login.php
Where if not already have account, down the fields to fill, there is a line
"register /lost your password", where you can click on register, an create an account on stations. This is needed to create or edit stations .
You may use same username and password as in forum, but login there has no relationship with logged in at forum... they are separated memberships.
Of Nowy `Swiat exists surely one station, and someone attempted to add the same, only the word Swiat , first character was not with accented S, but the stream in sheet was exactly the same, also the webpage, and I strongly believe it is the same webpage as what you announce for your station, so chance is very high it is the same,
Do search for Nowy in stationsbase, and country can also be searched in to finf station exist or not.
:-)

Robert
Posts: 5
Joined: 12 Jul 2020, 23:35

Re: Radio Station update

Post by Robert » 14 Jul 2020, 00:01

Oh no, why "Mazurske" is on the website list but not in searching in my RadioSure PC aplication? Nowy Świat isn't also, by "Nowy" and by "Swiat", there are no results. Maybe I have to update something? Register and login on the page is no sense if the stations were added.

User avatar
Fonzy
Posts: 480
Joined: 21 Oct 2013, 22:43
Location: Belgium

Re: Radio Station update

Post by Fonzy » 14 Jul 2020, 00:13

If stations are on website then :
If you are PRO user (license), then every day ( or after 2days) your stationslist on pc is updated ( if pc is online of course, for a certain time)
If you are free user ( no license), then it takes about a week ( or 10 days), before stations on pc are updated
If you want it quick: go to station site, and click below on download stationslist.
Then you have te latest updated list in zip file...unpack to stationsxx-xx_xx.rsd to the radiosure/stations folder, and remove the older rsd file, if not, rsdiosure uses the first rsd it finds, and that can be the old rsd file

Robert
Posts: 5
Joined: 12 Jul 2020, 23:35

Re: Radio Station update

Post by Robert » 14 Jul 2020, 00:45

OK, I downloaded rsd file and I find "Nowy Świat", it's working! :o "Mazurske" maybe will be for few days, I'm free user. Thank you very much .

Post Reply